Actualitat https://www.blogger.com/blog/page/edit/1887214646559939456/2741053002066028077

Sobre aquest blog

Finestres del Farró va començar l'1 de gener del 2014 i, malgrat el ritme desigual de publicacions, continua oferint als veïns i a les veïnes, i també a tots aquells que hi estiguin interessats, elements d'informació per conèixer i estimar més el barri.

Passejarem pels carrers del Farró i mirarem per les seves boniques finestres. De dins cap enfora, observant els carrers i les cases amb uns ulls plens de preguntes; de fora cap endins, descobrint els secrets de cada lloc. Des de l’avui cap al passat i també cap al futur.

Hi trobareu dades, històries, contarelles i curiositats; personatges que hi van viure, edificis que ja no hi són; veïns i veïnes que hi viuen i hi treballen avui; associacions i entitats que s’hi afanen i també algunes informacions d’esdeveniments puntuals.


Des de la pàgina d'inici podreu accedir al pdf. del darrer número de Coses del Farrò, la revista del barri. Des de la pàgina "Coses del Farró. La revista" podeu accedir als pdfs. de tots el números. Podeu participar en aquest projecte de diferents maneres.


1. Enviant col.laboracions

Podeu enviar escrits sobre el barri o fotografies antigües que potser conserveu a algún calaix perdut. El material es publicarà amb el nom del autor.


2.  Propostes i suggeriments són benvinguts

No dubteu a comentar tot allò que penseu que pot contribuir a millorar el projecte.


Les étapes de la història


A l'apartat d'etiquetes en trobareu unes que estableixen l'època de la que parla cada post. Això vol dir establir uns períodes, cosa que sempre és complicada i arbitraria.

A risc d'equivocar-me, he optat  per construir una periodització lligada a la mateixa història del Farró i per això he escollit 6 fites que hem sembla que marquen algunes diferències importants pel barri.
 • 1849 any de la obertura del carrer Sant Felip (avui Saragossa) que marca el període de intensa urbanització del nucli del Farró
 • 1897 any de l'annexió del municipi de Sant Gervasi de Cassoles a Barcelona
 • 1936 any de l'inici de la guerra civil
 • 1973 any de l'obertura del Cinturón a la Ronda del General Mitre
 • 2007 any de la reforma urbanística de la Ronda del General Mitre

Amb això els períodes seran:

 • Abans del 1800
 • Del 1800 al 1849
 • Del 1849 al 1897
 • Del 1897 al 1936
 • Del 1936 al 1973
 • Del 1973 al 2007
 • Present

Autors i Col·laboradors


Pep Arisa
Guiu Asbert
Ferran Colombo
Eladi Crehuet
Jaume Oriol Lladó1 comentari:

Unknown ha dit...

Coneixem en David des del nostre aterratge a Veïns Farró. Vam coincidir en el “grup de treball sobre el futur equipament del carrer Saragossa 29-31” i a partir d’aquelles reunions en les que vam compartir debat i propostes vam iniciar una relació molt de barri.
Gràcies a les converses que vam anar tenint, vam crear vincles entre dues entitats que teníem moltes ganes de fer activitats: Art Farró-Putxet i Veïns Farró. I una de les primeres que vam començar a compartir va ser el Concurs de Fotografia. Primer col·laborant, i ja darrerament en David ens va traspassar tota l’organització. Per a nosaltres ha estat un honor compartir la passió d’en David per la fotografia i de retruc amb tot el veïnat del Farró.
I és per això que des de la junta de Veïns Farró, i amb el permís de la família, hem decidit que a partir d’aquest any el “Concurs de Fotografia al Barri del Farró” passi a dir-se:
CONCURS DE FOTOGRAFIA DEL FARRÓ - DAVID MORAGAS
Serà el nostre petit homenatge al responsable de que el Farró tingui un bon planter de fotògrafs.
Gràcies per tot David. El Farró no serà el mateix sense la teva presència.

Veïns Farró