Actualitat https://www.blogger.com/blog/page/edit/1887214646559939456/2741053002066028077

1.12.22

Pep Arisa rep la Medalla d'Honor de Barcelona

Ahir va ser un gran dia pel Farró, per la revista Coses del Farró i també per aquest blog. L’ajuntament de Barcelona va lliurar la Medalla d’Honor de Barcelona a en Pep Arisa, coordinador i redactor de la revista i col·laborador del Finestres. Ho va fer per la seva contribució al coneixement i difusió del patrimoni i la història del barri del Farró i del districte.

Era un fet anunciat. (vegeu el post Pep Arisa proposat pel Districte per rebre la Medalla d'Honor de la Ciutat) però quan arriba el moment és molt emocionant. I ahir ho va ser. 

En Pep rebent la medalla de mans de l'alcaldesa Colau

A mi l’acte em va agradar. Em va agradar que la casa gran estigues tan plena de gent que, a més a més del Saló de Cent i del Saló de Cròniques, s’omplissin també tots els salons i salonets de la planta noble.

Em va agradar el caràcter popular i territorial dels projectes i personatges reconeguts.

Em va agradar que l’alcaldesa fes menció de com en els darrer anys s’ha millorat l’equilibri entre dones i homes que han rebut aquest guardó i també que reconegués que el llistat de guardonats encara no reflecteix la composició cultural i d’origen dels barcelonins.

I acompanyar a en Pep va ser tot un honor i una alegria.

A veure si trobeu a en Pep en aquesta foto de grup


Penya ferronenca a la Casa Gran


Deixeu-me dir que una de les millors coses que m’han passat, fruit d’haver començat a escriure aquest blog, ha estat conèixer a en Pep Arisa i compartir amb ell aquesta aventura d’investigar i tafanejar el nostre barri.

L’1 de gener del 2014, amb una barreja d’emoció i inquietud, vaig publicar el meu primer post. A les 10,23, ho podeu comprovar, ja tenia el primer comentari de’ n Pep donant-me ànims:

"Enhorabona Araceli per la iniciativa.- em deia- Tenim un barri que val la pena anar mirant amb detall, conèixer, estimar i conservar. I, entre tots i totes, anar difonent tot allò que hi ha i s'hi fa. Anar fent barri !!!. Felicitats i que sigui per molts anys !!! "

Encara no ens coneixíem però diem que allò va ser el principi d’una gran amistat. Honest, generós, pacient, prolífic, simpàtic, constant, modest, erudit, sensible, farronenc. I m’aturo, però podria continuar.

Felicitats company! I que sigui per molts anys que puguem continuar i que puguem seguir sumant més amics a aquests projectes.


Comentaris

 

Agrairem molt que ens facis algun comentari i que, si és el cas, afegeixis els teus records o ens preguntis tot allò que trobes a faltar.

 

Finestres del Farró vol ser un blog de barri, obert a la participació de tothom.  







5 comentaris:

  1. Felicitats Pep!!! Un plaer haver-te conegut!!

    ResponElimina
  2. Renoi(a), Araceli, llegir -de bon matí- la teva glosa m’ha emocionat... de debò.
    Quina crònica tant bonica i fidel de l’acte i quants elogis... Quina sort tenir amics i amigues com tu !!!.
    Gràcies, moltes gràcies, per ser com ets i per tot el que fas (i el que, encara, ens queda per fer...).
    Una cosa més que tenim d’agrair al nostre barri: l’oportunitat d’haver conegut, conèixer i tractar veïns -i grans amics- com tu. I per molts anys !!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Mireia Arisa2/12/22 8:51

    Gràcies Araceli per les teves paraules! Per molts anys que seguiu treballant plegats per aquest fantàstic barri! Visca el Farró!

    ResponElimina
  4. Núria Arisa.2/12/22 11:27

    Enhorabona Papa i també Araceli per aquesta amistat i admiració mutua.

    ResponElimina
  5. Força Farró!

    ResponElimina