ItinerarisSegueixo passejant, i ara sé on vaig. Gabriel Ferrater 

Aquesta secció és un projecte conjunt de Pep Arisa i Araceli Vilarrasa. Ens proposem anar transformant allò que hem anat sabent sobre el barri en amables passejades pel Farró.

Us poden servir per entretenir un diumenge al matí anant a descobrir els secrets que amaga cada casa, cada carrer, per organitzar jocs de pistes amb els nens o bé per convertir-vos en guies i acompanyar a amics i coneguts en la descoberta del vostre barri.

Sovint utilitzarem informacions i coneixements que ja han estat publicats a altres posts, o a articles de Coses del Farró. Així teixirem una xarxa de coneixement que s’anirà fent cada vegada més tupida. Perquè, ja coneixeu el nostre lema: “només s’estima allò que es coneix”.

Pep Arisa i Araceli Vilarrasa
Una passejada on podreu descobrir i admirar, casa per casa, algunes mostres del singular patrimoni arquitectònic i veïnal del nostre barri, així com la vegetació d’aquest petit pulmó verd. Entrareu per la porta del carrer Saragossa i recorrereu tot el passatge fins a sortir per la porta del carrer La Gleva. Distancia 0,1 Km.. Durada: 45 minutsUn itinerari per la història, l’arquitectura i els nostres records del carrer de Vallirana, l’antic carrer de la Cruz , obert i urbanitzat l’any 1850 per en Joaquim Ferret i Mandri. En aquesta primera part recorrerem la part baixa del carrer, que és on comença: des del Passatge Mulet al carrer Francolí. Distància aproximada 0,4 Km. Durada: 1 h.Prosseguim el nostre itinerari pel carrer Vallirana des del carrer Francolí, que 
antigament era conegut com a carrer del Camp, fins a la Ronda....i una mica més 
amunt. Distància aproximada 0,4 Km. Durada: 1 h.Aquest itinerari està basat en els continguts de l'article "El jardí perdut. Escenaris de la infància de Mercè Rodoreda al Farró" publicat a Coses del Farró. En aquesta primera part trobareu les informacions de les primeres parades, que fan referència als llocs de la infància de l'escriptora. Distància aproximada 1 Km. Durada: 1 hEn aquesta segona part recorrerem els espais que ens parlen d'una Rodoreda ja adulta, de la seva vida de casada, de la seva fugida a l'exili i del seu retorn a Barcelona i al barri. Distància aproximada 1,5 Km. Durada: 1 h 30 m.

2 comentaris:

  1. Volia tenir noticies de la llibreria Taüll del carrer Vallirana (jo la recordo com a Librería Tahull, parlo desl primers anys setanta). Algú em podria dir alguna cosa?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, precisament en Pep Arisa en parla al post El carrer Vallirana. Primera part: Vallirana de Baix. Si en recordes alguna cosa més i ens la vols explicar...ja ho saps.

      Elimina