Actualitat

Comunicat de Veïns Farró

5/5/21

Comunicat de Veïns Farró

Finalment sembla que podem tornar a fer les activitats del calendari festiu del Farró!

Us fem arribar el cartell de la FIRA DE SANT PONÇ 2021, que celebrarem el proper dimarts 11 de maig.

Omplirem la plaça d'olors i dolçor amb les parades: ASSÍS CENTRE D'ACOLLIDA, BO DE BÓ, COLIBRÍ, COLLAGES DE LA CRIS, EL SAC DE LA PADRINA, FUNDACIÓ PUTXET, LES EROLES, SWEET GRETTA'S I VEÏNS FARRÓ (que tindrem fruita confitada, plantes aromàtiques i planter).

Tal com vam fer a la Solidària del 2020, tindrem una GUARDIOLA ÚNICA, en el punt de recollida d'aportacions, i l'opció BIZUM com apareix al cartell.

Tot i que la demanda d'aliments aquest cop és molt específica (són les necessitats que tenen a Assís pel servei d'esmorzars) no tindrem cap problema en rebre qualsevol altre producte alimentari.

Doncs res... Ens veiem el proper dimarts!!

Vagi bé!

VEÏNS FARRÓ
Espai Vil·la Urània, Saragossa 29-31- Dimarts de 18:00 a 20:00 h
17/4/21Tot i que sense roses ni venda de llibres... CELEBRAREM SANT JORDI A LA PLAÇA!!

Aques any, més que mai, donem suport a les floristeries i a les llibreries del barri! Visca la festa! Visca el comerç de proximitat!


14/4/21


El dia 14 va tenir lloc la innauguració amb una visita guiada. L'exposicó és el fruit del treball conjunt de tres pintores, la Roser Busquets la Teresa Periel i la Maite Pereny que escullen un tema comú i el desenvolupen en diferents obres, cadescuna amb el seu estil.


Sobre la Roser Busquets podeu llegir en aquest blog:


Art Putxet-Farró escalfant motors per dissabte 8/5/2014

Cuando creas no te enteras de nada más 15/5/14


Si aneu tirant avall per aquesta mateixa pàgina també la trobareu a la nota del dia 12/12/2020 La Mostra Solidaria del COVID i a la del 12/12/20 Recull documental de la Festa Major que no va poder ser, on podeu accedir al pregó que va llegir en aquesta festa major.
12/4/21


Aquí us oferim el Sumari del número 15 de la revista Coses del Farró que sortirà per Sant Jordi


Recordeu que la podreu trobar a les botigues del barri, però no si val a badar que s'esgoten aviat!

8/4/21


Ja és un fet. El projecte La super illa del Farró ha estat un dels 20 projectes amb més suports del districte i, en conseqüència, passarà a la fase de concreció del procés participatiu i posteriorment a la votació final que serà del 10 al 20 de juny. Estigueu al cas!


6/4/21EL PROJECTE LA SUPER ILLA DEL FARRÓ OBTÉ 97 SUPORTS

 


No hem arribat als 100 però quasi…quasi.

 

Amb això crec que és gairebé segur que passem a la fase següent. La cosa va així:

  

De moment no sé com es concreta aquest desenvolupament de la fase 4, però ho aniré seguint i per als que esteu interessants, us aniré informant.

 

Gràcies a tots els que heu votat!28/3/21

FINESTRES DEL FARRÓ ARRIBA A LES 50.000 VISITES

El nostre comptador ha arribat a la xifra de 50.000 visitants, una xifra molt petita si la comparem amb els blogs que escriuen per al món mudial, però una xifra impressionant per a mi.

Per celebrar-ho he pensat en demanar-vos uns quants regals i, com si fos una llista de noces, aquí us deixo les meves preferències.

Em podríeu regalar una fotografia antiga del barri que tingueu per algun calaix. Ja sabeu que m’agraden molt. Prometo investigar-la, comentar-la i publicar-la.

També podríeu fer-vos seguidors. No sé ben bé què s’hi guanya, però tampoc compromet a res i fa il·lusió.

També em podríeu ajudar a donar a conèixer el bog a més veïns i veïnes: parlant-ne a la botiga, enviant el link a tres o quatre veïns a qui penseu que pot interessar, posant un comentari i el link a Instagram o a facebook.

 

finestresdelfarro. blogspot.com

finestresdelfarro@gmail.com

 

Moltes gràcies!!!24/3/21

EL NÚMERO 15 DE LA REVISTA COSES DEL FARRÓ JA ÉS AL FORN

Falta només un mes per Sant Jordi i l’equip de Coses del Farró ja treu fum per tot arreu per tenir a punt el número 15 de la nostra revista.

 

Fa mesos que en Pep i jo mateixa hem anat connectant amb nous i vells autors; veïns que s’han animat a escriure històries del barri, de les seves famílies, dels seus records.

 

Ara en Pep ja s’ha encarregat de recollir tots els originals i validar els continguts. L’Ester, que no ens en deixa passar una, els està passant pel filtre de la correcció llingüïstica. 

 

Per aquest número la Quima, amb la col.laboració de’n Xesco s’han encarregat de contactar amb els comerciants que ens donen suport com a anunciants. 


La Junta de Veïns Farró  ja ha aprovat el contingut de l’editorial i l’Ester s’ha encarregat de recollir amb tot detall l’agenda d’actes realitzats en aquest semestre per l’Associació. 

 

La Laia Arisa, possa la maquinaria, el coneixement i el treball voluntari de la seva empresa ELEI Disseny i Comunicació per fer la maquetació i finalment, l’Ester s’encarregarà de portar l’original  a la Imprenta Salvadó, del carrer Vallirana 60 , on gracies al finançament dels comerciants i al suport del Districte en faran els 2.000 exemplars que trobareu a les botigues del barri. La versió digital també la podreu trobar en aquest blog.

 

Tot un engranatge. Un petit miracle que gràcies a la iniciativa del nostre coordinador, en Pep Arisa, a l'empenta de l'Ester, la nostra presidenta, i a l’esforç de tot l’equip ja fa més de 7 anys que dura. 

 

I no us avanço els continguts...ja ho veureu. Crec que us agradarà.


Ja tinc ganes de sentir aquella olor de tinta fresca que farà la nova publicació així que ens arribi!24/3/21

MES INFORMACIÓ SOBRE LA FOTOGRAFIA "ADOBANT LES FELIPES"

Treballant en la Petita Història de la Vil·la Urània he trobat que al llibre que l'Amèlia Sala, vídua de Josep Comas i Solà, va recollir documents i records, hi surt la nostra foto acompanyada d'aquesta infografia. 

3/3/21 


SANT MEDIR, RECORDS D'INFANTESA 

He rebut aquest text i aquestes fotografies. Moltes gràcies Pere! 

"Avui Sant Medir tornen els records de la infantesa. Hem dic Pere Llinas i vaig nèixer el 1962 al carrer Saragossa. Sant Medir era una de les festes més esperades de l'any. Recordo de petit i abans de anar a escola estar pendent de la banda que venía al Carrer a primera hora a buscar la bandera de la Colla  que tenia al costat de casa.  Durant el mati el neguit de veure passar alguna colla per davant de l'escola (Colegio Nacional Uruguay). I ja a migdia sortint d'escola, camí de casa, passar per la Pça. Mañé i Flaquer, la entranyable "Plaçeta". On hi havía la colla dels "burrus" i on gaudiem d'unes voltetes a la plaça. 

Una Festa que sempre l'he gaudit molt.

L'any 1993 vaig marxar del barri. Però la Festa de Sant Medir sempre que puc vaig a disfrutar-la.

Aquest any, si cal, l'enyorança és major. Aquesta ditxosa pandemia que trenca la il.lusió de molt infant que com jo l'esparaba. I no cal dir-ho de la gent de les Colles que es pasan un any esperant-la.

Adjunto algunes fotos que crec són dels primers dels anys 80.


VISCA EL FARRÓ!!!"

Pere Llinas
3/02/21

AQUEST MES DE FEBRER HA FET 100 ANYS QUE DES DE L'OBSERVATORI DE LA VIL·LA URÀNIA JOSEP COMAS SOLÀ VA DESCOBRIR L'ASTEROIDE BARCELONA

Josep Comas Solà era un enamorat de la seva ciutat. No només li va cedir la seva casa, la Vil·la Urània, sinó que va posar el seu nom a l’Univers.

 

El 3 de febrer del 1921, des de l’observatori astronòmic que tenia instal·lat al terrat de casa seva, Comas va descobrir l’asteroide 945 i li va posar per nom Barcelona.

 

En aquest petit observatori particular Comas experimentava amb un mètode propi, aplicant la fotografia i la estereoscòpia a l’observació del cel. Això li permetia fer una ràfega de fotografies seguides i distingir els cossos que no s’han mogut, les estrelles, i els que s’han mogut, que seran asteroides. 

 

Per aquest sistema l’astrònom del Farró va descobrir 10 asteroides més: (804) Hispania, (925) Alphonsina, (986) Amelia, (1102) Pepita, (1117) Reginita, (1136) Mercedes, (1188) Gothlandia, (1626) Sadeya, (1655) Comas Solà i (1708) Polit. Amb la seva habitual bonhomia el savi deia que amb aquest mètode havia pasat de pescar asteroides amb canya a pescar-los amb xarxa.

 

Pròximament en aquest blog: Sèrie “La Vil·la Urània: una casa per la ciència”


12/12/20

LA MOSTRA SOLIDARIA DEL COVID

Ha estat una mostra voluntariosa, esvaïda, freda i esperançada. Per fi s’ha pogut fer l’homenatge a en David Moragues i hem pogut gaudir junts del vídeo que mostra el conjunt de la seva obra. També hem recordat a l’Anna Huguet que també ens ha deixat fa poc.

 

Com diría l’avi de’n David:

 “Ara adéu, però no adéu

el millor de tu resta en mi”26/11/20

TORNA LA MOSTRA SOLIDARIA

Malgrat les limitacions que impososa aquest hivern extrany, els nostres festers ens proposen una nova Mostra Sol.lidaria i ens recorden que Nadal és compartir.
22/10/20

INCIDENCIA DE LA COVID-19 AL FARRÓ I PUTXET

La corba va pujant i ens convé molt extremar les mesures de prevenció i la prudència.

 

Tanmateix les dades de l’Agencia de Salut pública que avui publica BETEVÉ ens diuen que el barri del Putxet i el Farró presenta una incidència una mica més baixa que la dels barris veïns. 

 

Al Putxet-Farró el nombre de casos per 100.000 habitants seria de 265, mentre que a Gracia és de 380 i a La Bonanova de 351.

 

Xifres que estant totes molt lluny dels 50 casos per 100.000 habitants que hauríem de tenir per fugir del risc alt.

 

Així que ànims, seny i no abaixem la guàrdia!

 


12/10/20

RECULL DOCUMENTAL DE LA FESTA MAJOR QUE NO VA PODER SER


Previsualitza

Hi trobareu un interessantissim pregó de la Festa Major del 2019 a càrreg de dues grans dones del Farró, la Roser Busquets i la Montse Pla.

Previsualitza


13/9/20


HOMENATGE A DAVID MORAGAS

 

El passat dissabte 12 de setembre a la tarda hauria d’haver estat homenatge a en David Moragas. No ha pogut ser. Queda pendent com tantes altres coses, però ja el farem. I més sonat encara. 


Mentrestant aquí teniu el vídeo que el seu fill Pere havia preparat per l’ocasió. Recull moltes de les seves obres i també el seu magnífic esperit. 


La seva casa la Passatge Sant Felip


26/6/20

EL TEATRE LA GLEVA OBRA DE NOU

El teatre La Gleva, el teatre del Farró, ha estat el primer teatre de Barcelona a reprendre l'activitat. Un gest valent que l'Albert de la Torre  i el seu equip han assumit amb una gran responsabilitat vers la cura de tots. Mascaretes per entrat i sortir de manera escalonada, aforament molt limitat, disposició en tauletes, mail de contacte dels assistents per qüestions de traçabilitat..

 

Complerts tots els protocols, els llums s'apaguen i ho oblidareu tot ràpidament perquè l'espectacle us arrossegarà cap a un devessall de rialles i emocions.

 

A Black & Blue Ricardo Cornelius i Cristi Garbo son uns grans músics que juguen a fer de pallassos en un món on el music hall es barreja amb el cabaret més atrevit.

 

Es un recital on cada cançó està escollida per mostrar una faceta diferent de la immensa expressivitat d'aquesta parella  que es permet passar de la tendresa a lo grotesc sense perdre el glamour, sense traspassar mai aquesta subtil frontera que els podria portar a l'astracanada.

 

No us ho perdeu!

 
Cap comentari:

Publica un comentari