Actualitat https://www.blogger.com/blog/page/edit/1887214646559939456/2741053002066028077

20.5.22

Pep Arisa proposat pel Districte per rebre la Medalla d'Honor de la Ciutat

Avui si que és un dia de festa i celebració pel barri! I per aquest blog, encara més!. En Pep Arisa, amic i company en aquestes trifulgues de barri, ha estat proposat pel Districte per rebre la Medalla d’Honor de la Ciutat.

En la presentació feta al Plenari en nom del Consell de Districte, el conseller Blas Navalón va dir, el passat dijous, que es proposa a en Pep “com a exemple d’un farronenc de tota la vida, interessat i apassionat pel patrimoni i la història del barri del Farró, aportant una contribució important a la comunitat”. No cal dir que la proposta va ser aprovada per unanimitat[1].

I és que ningú pot negar que en Pep és un exemple. D'història i d'històries del barri en sap un niu. Hi ha coses que les sap perquè les ha viscut o perquè els hi ha explicat la seva família, que viu al barri des que l'any 1855 s’hi va instal·lar la seva rebesàvia que venia de Calaf; altres les ha descobert investigant pacientment pels arxius, amb tenacitat i perseverança. I tot ens ho explica de manera planera i entenedora, amb aquesta senzillesa que diuen que és l’elegància dels savis. Els seus textos sempre fan ballar el cap als editors perquè els seus coneixements sobrepassen l’espai del paper i a ell li sap greu reservar-se els detalls o amagar-nos alguna dada.

En Pep el dia que en Joan Bosch ens va convidar a collir taronges del pati de casa seva, la darrera torre d'estiueig de la plaça Mañé i Flaquer.

La revista Coses del Farró va néixer, en part per culpa seva. Ara us explicaré com va anar perquè la cosa té la seva gràcia i el defineix força. Per la Festa Major del 2013 la comissió de festers li va demanar al Pep un petit article sobre la història del barri per acompanyar el programa i ell, sempre diligent, els va lliurar un magnífic treball de més de 30 pàgines sobre el Convent de les Joanes. Per la següent Festa Major, la del 2014, pensaren en repetir-ho però amb un altre racó o indret del barri. A mitjans de gener 2014, “...ens digué -segons ens expliquen els “festers” a l’editorial del primer número de la revista- que havia començat a preparar l’article per al programa d’aquell any. Havia pensat una passejada pel tot el carrer de Saragossa i que li estava sortint una mica llarg...” . Era evident que allò depassava el marc d’un programa de festa major, així que van decidir fer una revista on hi publicarien aquell treball i altres col·laboracions sobre el barri. [2].


                                    En Pep a una taula de barri sobre civisme l'any 2014

Tanmateix la continuïtat d’aquesta tasca, que ja fa vuit anys que dura, no s’entendria sense la seva manera de ser tan generosa i oberta com per anar sumant gent al projecte amb modèstia i sense personalismes.

Prova d’aquesta generositat és també la seva extensa col·laboració en aquest blog i els molts ànims i el suport que sempre m’ha donat per tirar-lo endavant.

Des d'aquí el volem felicitar i convidem a tot el veïnat a estar atents a la continuïtat d’aquesta iniciativa. Segurament quan a la tardor es faci el lliurament de la medalla, tots els fans d’en Pep no hi cabrem al Saló de Cent, però ja podem anar pensant en fer alguna cosa al barri, perquè això s’ha de celebrar.

Mentrestant, per si se us han passat o els voleu rellegir, aquí us deixo els liks als articles d’en Pep al Finestres.




Serie les mil paraules: col·lecció de fotografies antigues del Farró



Itineraris


Comentaris

 

Agrairem molt que ens facis algun comentari i que, si és el cas, afegeixis els teus records o ens preguntis tot allò que trobes a faltar.

 

Finestres del Farró vol ser un blog de barri, obert a la participació de tothom.  



Notes

[1] Si voleu sentir tot el parlament ho podeu fer a les 2h 14 min. Del video del Plenari. Feu clic aquí. El blog de El Jardí de Sant Gervasi s'ha fet ressó de la noticia.


[2] L’article sobre Les Joanes va ser publicat posterioment a la revista. ARISA, P., El Monestir de Sant Joan de Jerusamel. Les Joanes del Farró, Coses del Farró, nº 4, tardor, 2015.

3 comentaris:

  1. Moltes felicitats, Pep!!! La medalla és una bona notícia per tots nosaltres!!

    ResponElimina
  2. A vegades “fotre rotllos” -sorprenentment- te premi...
    Si, Araceli, estic molt content per aquesta proposta-nomenament.
    I sorprès, tot i que endevino que darrera de la mateixa hi ha la mà "instigadora" d’alguns dels companys i companyes -i bons amics- de l’Associació de Veïns del Farró...i clar, el vot favorable i unànime dels diversos grups municipals del Districte. Moltes, moltes, gràcies a tots i a totes. Certament, per a mi, aquest reconeixement, és tot un honor.
    I, avui, obro l’ordinador i em trobo amb el teu post... Sempre és d’agrair que, encara viu, hom pugui veure, llegir i sentir, el panegíric que et fan els amics, els bons amics.
    Moltes gràcies, Araceli, per les teves elogioses paraules. Em coneixes bé. I no és una amenaça, però adverteixo que, mentre la salut i el cap m’ho permetin (i vosaltres em deixeu fer-ho), continuaré amb aquesta dèria d’anar “tafanejant” pels racons i les històries del barri. I, sempre que això sigui possible, difonent-les. Com tu, amb aquest Blog, pensem que això és una bona marera de que la memòria no es perdi i de que, el que anem trobant o descobrint, perduri... I més ara que, com hem pogut constatar, “fotre rotllos” te premi... he, he.
    Gràcies per les vostres felicitacions, amics i veïns, -aquests dies el telèfon i el WhatsApp son un no parar- i, certament, d’una o altra manera, tard o d’hora, ho celebrarem.
    Una molt forta abraçada, amics i lectors del Finestres del Farró. Ens anem veient pel barri.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Beneïda dèria aquesta de tafanejar i un honor compartir-la amb tu

      Elimina