Actualitat https://www.blogger.com/blog/page/edit/1887214646559939456/2741053002066028077

1.6.20

La vida de les botigues del barri. Tu tens la clau

Avui em toca publicar i tinc preparat de fa temps un post interessantíssim, o això crec jo, sobre el carrer Matilde Díez. 

Però avui "Donya Matilde" també s'haurà d'esperar al calaix perquè aquests dies em sembla molt important compartir les iniciatives socials de recolzament a les botigues de barri.

 

M’ha arribat aquest curt que ha obtingut deu milions de reproduccions en poc temps. En els seus cinc minuts de durada l’Ernest Riera, el seu director, condensa una història que ens implica a totes.  Molt bon cine, fet a les illes Balears. Us el recomano i us demano la seva difusió. 


El més curiós és que el vídeo va ser gravat al mes de desembre, abans de la pandèmia. I és que el problema ja existia i com en tantes altres coses, la COVID no ha fet més que llençar pólvora al foc.

Les botigues són la vida dels barris. Així ho dèiem a l’editorial de Coses del Farró del desembre.

Malgrat les seves aparents avantatges, altres models com la compra on line o la compra en grans superfícies desertitzen les ciutats, son nocius pel mediambient, tendeixen a escanyar al sector productiu i a destrossar el mercat laboral i, en moltes ocasions, retallen l’estat del benestar a l’esquivar pagar impostos al país.

Les botigues del barri, es caracteritzen en canvi per la seva capacitat de reforçar els lligams i les relacions entre les persones que hi vivim. Fan que el barri estigui viu, amb més dinamisme i que sigui més segur. Il·luminen els carrers al vespre i ofereixen refugi davant de qualsevol problema.

Us imagineu un barri amb totes les persianes dels locals baixades i cap botiga oberta?[1]

Dons ara, després del confinament que es va acabant i davant la nova crisi econòmica que ens ve, és el moment de defensar les nostres botigues. 

Potser durant el confinament no hem tingut més remei que fer algunes compres per internet. Potser aquest model té la seva utilitat en algunes situacions i per poblacions que viuen més aïllades. Però per sort, al Farró hi ha de tot: botigues emblemàtiques de les de tota la vida i altres que acaben d’obrir. Ajudem-les a seguir obertes. Recuperem la vida al carrer.

Tu tens la clau. Ara és el moment de fer de la compra al barri  una opció preferent. Així expressem la defensa d’un model de vida i un model de ciutat.












1 comentari:

  1. Gràcies, un cop més, Araceli. Tens molta raó. Segur que tots i totes i guanyem !!!
    Una abraçada.

    ResponElimina