Actualitat https://www.blogger.com/blog/page/edit/1887214646559939456/2741053002066028077

25.4.20

Coses del Farró surt per Sant Jordi

Com diuen els veïns del Farró, SANT JORDI NO SERIA SANT JORDI SENSE LA REVISTA COSES DEL FARRÓ, així que fos com fos, el número 13 havia de sortir puntualment per Sant Jordi.

I aquí el teniu. Una versió electrònica i acolorida que ens permet seguir gaudint de les fotografies de les festes del barri, estar al dia de les novetats al veïnat i conèixer de primera mà tot allò que anem descobrint sobre la nostra historia. Mantenim el compromís de fer-la en paper quan es pugui però, mentrestant, ja podeu anar llegint.


Aquest número ja havia de ser especial perquè el vam pensar com un monogràfic centrat el l’article d’en Pep Arisa “El Vell Farró. L’origen del nostre barri”. Per la seva dimensió i el seu contingut aquest article es mereixia una revista especial de tipus monogràfic.

Si el llegiu, en Pep us acompanyarà, amb el rigor i l’amenitat a que ens té acostumats, a un passeig pel territori que avui ocupa el Farró des dels inicis del seu poblament al segle XVII, fins que, a finals del S XIX, San Gervasi és annexat a Barcelona.

Quines són les primeres edificacions de les que tenim notícia? Com era en paisatge agrari al S. XVIII? Quin paper van tenir les ordres religioses en l’ocupació d’aquest territori? On eren exactament les cases que va fer edificar Silvestre Farro i que donen nom al barri? Quines activitats econòmiques s’hi van anar instal·lant al llarg del S.XIX? Com es va produir la urbanització?. 

La resposta a aquestes preguntes es va desvelant en l’article de manera clara i rigorosa. Després de remenar molts arxius, en Pep ens aporta un marc general de l’ evolució històrica del territori, amb els seus elements més importants, en el que, a poc a poc, podem anar situant cases, personatges, esdeveniments i detalls concrets.

Una altra novetat que trobareu en aquest número de la revista és que hem substituït els anuncis dels comerciants que habitualment serveixen per mantenir econòmicament la publicació per dibuixos dels nens i nenes del barri, petits herois en aquest dies de quarantena.

Des d’aquí vull agrair el seu suport als comerciants i establiments del barri que des del 2014 ens han estat donant suport. Amics, estem amb vosaltres. Volem les persianes aixecades ben aviat. Volem que ningú plegui. Defensarem el comerç al barri perquè, com es deia a l’editorial del número 12 “Comprar al barri és una elecció clau per la qualitat de vida”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada