Actualitat https://www.blogger.com/blog/page/edit/1887214646559939456/2741053002066028077

16.1.14

Santiago, Berlin, Barcelona: L'espiga del Farró

Aquest és el llarg recorregut de treball i il·lusions que hi ha al darrera d'un establiment tant especial com L'Espiga del Farró: un lloc acollidor i tranquil, ple d'encant i de detalls, molt arrelat al barri i alhora molt cosmopolita.

A qualsevol hora el veureu ple de gent que no ha pogut resistir la temptació d'entrar-hi per comprar el pa, per fer un bon esmorzar o, si s'escau, per dinar entre feina i feina.  A mitja tarda és ideal per quedar amb algú i explicar-se la vida al davant d'un bon cafè i un suculent pastís.

Colors alegres, taules de fusta, una barra oberta i espais pensats pels més menuts acaben de donar al lloc un aire nòrdic i confortable




L'ànima de la casa és la nostra veïna Andrea Oyanedel, que va arribar a Barcelona l'any 2.000 per fer un curs de cuina. Venia de Santiago de Xile, la seva ciutat natal i, encara que molt jove, ja era cuinera. A Barcelona va conèixer al que seria el seu marit, va marxar amb ell a Berlin i s'hi va quedar 6 anys. Allà van muntar un restaurant de cuina italiana: Il contadino sotto le stelle. L'Andrea hi feia de cuinera i es va especialitzar en antipasti.

Però Barcelona els havia captivat i  al 2005 tornen i busquen un local per posar-hi un nou restaurant. Serà Il contadino sotto le stelle del carrer Saragossa, avui ja desaparegut.

- A mi, el barrio me encanto en seguida - ens diu- Es un lugar único. Muy tranquilo y agradable. Al principio me llamó la atención como mucha gente se saluda por el nombre. Es como vivir en un pueblo. Yo estoy muy feliz de como me han recibido. Por nada del mundo me cambiaría de barrio.

Però l'Andrea tenia al cap un projecte personal que volia tirar endavant. Corre l’any 2008 i la crisi comença a treure el cap. A la Plaça Sant Joaquim cantonada Septimània hi ha uns baixos buits que un despatx d'arquitectes acaba de deixar. L'Andrea se'l mira pel seu projecte però és massa petit. Es dona la casualitat que la botiga del costat, un herbolari, també decideix tancar i això permet a l'Andrea ajuntar els dos locals i obrir L'Espiga del Farró.


- Para mí, para Pauli y para  Evelyn lo más importante es el contacto con la gente. A veces esto parece una feria, otras es muy tranquilo, pero todos lo toman bien y están a gusto porque hay un ambiente de confianza y cariño. Me encantan las personas mayores y quiero que aquí encuentren un momento de harmonía, para compartir. Pero también me gustan los niños, quizás por que yo también tengo un hijo, Francesco. Para ellos tengo una gran mesa donde pueden merendar y hacer los deberes o dibujar en un ambiente relajado. Quiero que se porten bien, pero que también se sientan libres.

Pel que fa als productes, aposta per la qualitat tot i que això faci pujar una mica el preu. Per això escull els seus proveïdors en empreses petites i artesanes que li porten diferents tipus de pa. Per la cuina opta pels productes de temporada per crear uns menús saludables i lleugers, on no falta un bufet amb la sopeta calenta i amanides variades. Els pastissos són tots  fets a l'obrador, excepte el de cireres i el de poma que venen directament de Berlin. 

Però a l'Andrea li agrada inventar i per això acaba de crear unes pastes de crema noves que li han sortit boníssimes. Les ha batejat com a Roses Catalanes.

Projectes de futur en té molts.

- Lo que más me gustaría es dar clases de cocina. Es algo que me hace mucha ilusión porque soy cheff. Pero tengo que ver como lo puedo hacer. También estoy estudiando acogerme a la nueva normativa que permite a los hornos tener terraza. Mi sueño seria cambiar los contenedores de la plaza por unas mesitas. A ver si lo consigo.

Esperem que si, que ho aconsegueixi i tots ho podrem gaudir.


L'ANDREA RESPON EL QUESTIONARI FERRONENC

1.     De quin color és el Farró?
    Verde, como la esperanza
2.     Quin és el millor adjectiu per definir-lo?
    Familiar
3.     Quin és el teu racó predilecte del barri?
    El passatge  Sant Felip
4.     Formula un desig de futur pel Farró
    Mi deseo es que se mantenga unido como hasta        ahora.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada