I és que som a l'Atelier, un centre dedicat a la formació en el camp del disseny i les arts visuals, que aposta per la innovació i la creativitat.
Un dia em vaig trobar a l'Enric, que hi treballa com a responsable de comunicació i vaig quedar per anar-lo a veure i que m'expliques el que fan i d'on va sorgir el projecte.
Així que vaig passar la porta em vaig trobar en un espai que respira harmonia; color i forma hi son presents, i cada racó és un invent funcional i divertit. Al fons de la sala, que conserva les seves parets amb aspecte de pàrquing, hi ha una gran taula al voltant de la que treballen un grup de joves.
L'Enric m'explica que l'Atelier va nèixer al voltant dels organitzadors del Festival Offf de Barcelona, un festival internacional de cultura i disseny digital, que cada any reuneix a Barcelona als dissenyadors més importants del mon.
L'aposta de l'Atelir és agosarada; convoca a un petit grup d'alumnes que ja tenen una formació però que volen professionalitzar-se i els proposa treballar en un projecte real a gran alçada: el disseny del propi festival. En aquest video podeu veure com treballen.
Workshop Back to Basics by Hey Studio from Atelier on Vimeo.
Cada any un grup d'alumnes que venen de diferents països del món - de Mèxic, de la Índia, d'Anglaterra - assumeixen el repte de convertir el seu aprenentatge en una projecte real de creació, amb una dinàmica empresarial i amb tota la pressió i la responsabilitat que implica el fet de presentar la seva feina en un context de tanta rellevància en el sector.
Alumnes de l'Atelier presentant el seu treball al Festival Offf 2013
L'equip de l'Atelier: Enric Isern, Aimeé Duchamp i Natalie Melville
El centre va nèixer ja fa cinc anys en un estudi del carrer Vallirana i en fa 3 que es van traslladar a aquest local del carrer la Gleva, però no ha volgut marxar del barri on diuen que hi ha un gran ambient per les feines relacionades amb l'artesania i la creativitat. Els alumnes s'hi troben molt bé. Alguns d'ells viuen al barri durant la seva estada a Barcelona i alguns decideixen quedar-s'hi. L'Enric m'explica el cas d'uns alumnes que es van coneixer durant el seu curs a l'Atelier i que en acabar van decidir muntar els seu propi estudi al carrer Vallirana.
El Farró ha estat des de sempre un barri d'artistes i projectes com l'Atelier ens mostren que aquesta tendència és ben viva i es va estenent amb noves propostes lligades a la creativitat digital i als nous formats propis del nostre temps.
L'Enric Isern respon el QÜESTIONARI FARRONENC
1. De quin color és el Farró? Blau
2. Quin és el millor adjectiu per definir-lo? Creativitat
3. Quin és el teu racó predilecte del barri? L’espiga del farró i la terrassa del chino
4. Formula un desig de futur pel Farró. Que mai canviï
He trobat tot l'article molt interessant. La part que descriu la vida de Mercè Rodoreda situada al nostre barri molt ben argumentada, així mateix els anuncis del què s'hi pot trobar al Farró i també tot l'aclariment del futur Casal del barri. Molt bé tot, com a persona gran m'ha inetressat i m'agradaria seguir rebent el què aneu fent.Gràcies
ResponEliminaGràcies Montserrat, aixi ho farem!
ResponElimina